Curcumin Faʻaalia e Faʻaleleia Faʻailoga Fuafula o le Serum

O fa'ai'uga o se su'esu'ega fou na fa'asalalauina i le tusi talaaga Biomed Central BMC na fa'aalia ai le aoga o le turmeric extract e pei o le paracetamol i le fa'aitiitia o le tiga ma isi fa'ailoga o le osteoarthritis tuli (OA).O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le bioavailable compound na sili atu ona aoga i le faʻaitiitia o le mumū.

Osteoarthritis o se faʻamaʻi faʻaleagaina o sooga faʻapitoa e faʻaalia i le malepelepe o le cartilage, soʻo faʻapipiʻi, ligaments, ma ponaivi lalo.O fa'aaliga masani ole osteoarthritis ole malo ma le tiga.

Taʻitaʻia e Shuba Singhal, PhD, o lenei suʻesuʻega faʻapitoa, faʻatonutonuina suʻesuʻega na faia i le Matagaluega o Orthopedics a Lok Nayak Jai Prakash Hospital / Maulana Azad Medical College, New Delhi.Mo le suʻesuʻega, e 193 tagata mamaʻi na maua i le osteoarthritis o le tulivae na faʻafuaseʻi ona maua le fua o le turmeric (BCM-95) e pei o le 500 mg capsule faalua i aso taitasi, poʻo le 650 mg paracetamol faʻatolu taimi i aso uma mo le ono vaiaso.

O faʻailoga o le tiga o le tulivae, faʻamaʻi sooga, ma le faʻaitiitia o le gaioiga faaletino na iloiloina e faʻaaoga ai le Western Ontario ma McMaster Universities Osteoarthritis Index (WOMAC).I le maeʻa ai o le ono vaiaso o togafitiga, na faʻaalia ai e le au suʻesuʻega le faʻaleleia atili o sikoa WOMAC i vaega uma e faʻatusatusa i le vaega o le paracetamol, ma le 18% o le BCM-95 vaega o loʻo lipotia le 50% faʻaleleia, ma le 3% o mataupu o loʻo matauina le 70% faʻaleleia.

O nei taunuʻuga na faʻaalia lelei i le BCM-95 vaega o le serum inflammatory markers: O le maualuga o le CRP na faʻaititia i le 37.21%, ma le TNF-α na tipiina e le 74.81%, e faʻaalia ai le BCM-95 e sili atu le lelei nai lo le paracetamol.

O le suʻesuʻega o se tulitatao i se suʻesuʻega a Arjuna na faia i le silia ma le tausaga talu ai na faʻaalia ai se fesoʻotaʻiga lelei i le va o lana fuʻa curcumin formulation ma le osteoarthritic care.

"O le sini o le suʻesuʻega o loʻo i ai nei o le faʻavaeina lea i luga o suʻesuʻega muamua e tuʻuina atu ai se faʻamalamalamaga sili atu ma faʻapitoa e ala i le aofia ai o faʻailoga sili atu ma se metotia faʻailoga sili atu," o le tala lea a Benny Antony, faʻatonu pule faʻatasi mo Arjuna."O le aafiaga anti-arthritic o le BCM-95 i le osteoarthritis e mafua ona o lona gafatia e faʻaogaina ai faʻailoga anti-inflammatory TNF ma le CRP."

Knee OA o le mafua'aga autu lea o le le atoatoa ma le tiga i tagata matutua ma tagata matutua.E tusa ma le 10 i le 15% o tagata matutua uma e sili atu i le 60 tausaga o loʻo i ai sina tikeri o le OA, ma e maualuga atu i fafine nai lo alii.

"O lenei suʻesuʻega e toe faʻamaonia ai le faʻaogaina o le BCM-95 ma maua ai le faʻafouina o le faʻamoemoe mo le faitau miliona o tagata e faʻaleleia le lelei o le olaga," o le tala lea a Nipen Lavingia, faufautua faʻailoga fou mo Arjuna Natural e faʻavae i Dallas, TX.

"O loʻo matou aʻoaʻoina atili e uiga i auala o loʻo i tua o le curcumin's anti-inflammatory effect lea matou te talitonu o se taunuuga o lona gafatia e taofiofia faʻailoga faʻamaʻi, e pei o prostaglandins, leukotrienes, ma cyclooxygenase-2.E le gata i lea, o curcumin ua faʻaalia e taofiofia le tele o cytokines pro-inflammatory ma faʻasalalauga o latou faʻamalolo, e pei o le tumo necrosis factor-α (TNF-α), IL-1, IL-8, ma le nitric oxide synthase, "o le tala lea a Antony.

BCM-95's tu'ufa'atasiga tu'ufa'atasi o curcuminoids ma turmerone-oa suau'u taua vaega e fa'ato'ilaloina uiga o curcumin bioavailability fa'alavelave ona o lona natura maualuga lipophilic.


Taimi meli: Apr-12-2021