Faʻaaogaina adaptogens, bioactives ma mea masani e faʻamalosia ai le puipuiga

E le mafai ona tatou faʻamalosia a tatou puipuiga, naʻo le lagolagoina o se soifua maloloina.
O le soifua maloloina o le puipuiga o lona uiga e sili atu le malosi o o tatou tino e tetee atu ai i siama ma siama.E ui o faʻamaʻi e pei o le Coronavirus o le a le mafai ona taofia naʻo le soifua maloloina o le tino, e mafai ona tatou vaʻaia o loʻo i ai le sao o le tino vaivai o loʻo i ai i tagata e sili ona aʻafia e pei o tagata matutua ma i latou o loʻo i ai maʻi maʻi. .O latou faiga puipuia e masani lava ona vaivai ona o latou tulaga poʻo le matua ma e le lelei tele i le tauina o se siama poʻo se faʻamaʻi.

E lua ituaiga autu o le tali atu i le tino: puipuiga faʻapitoa ma le faʻaogaina o le puipuiga.Innate immunity e faasino i le laina muamua a le tino o le puipuiga mai pathogens o lona faamoemoega autu o le vave taofia lea o le sosolo o nei pathogens i le tino.Adaptive immunity o le a avea ma laina lona lua o le puipuiga i le tau faasaga i pathogens e le o le tagata lava ia.

O se tala masani e faapea e mafai ona tatou 'faaleleia' a tatou puipuiga.I le avea ai ma saienitisi, matou te iloa e le moni faʻatekinisi ae o le mea e mafai ona matou faia o le lagolagoina ma faʻamalosia se gaioiga lelei ma le soifua maloloina e ala i le faʻaaogaina o le aofaʻi saʻo o vitamini ma minerale.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le lava o le Vitamin C e mafai ona sili atu ona tatou aʻafia i faʻamaʻi manava ma e ui e tatau ona tatou mautinoa e le lava, ae o le faʻaopopoina o le Vitamin C o le a le "faʻateleina" lo tatou puipuiga aua o le a aveesea e le tino le tele.
O le laulau o lo'o i lalo o lo'o fa'aalia ai se va'aiga lautele o vaitamini ma minerale autu e saofagā i le soifua maloloina lautele o le tino puipuia.

Fa'atinoga e maua ai mea'ai
Ona o le manaʻoga o loʻo iai nei mo isi meaʻai e iai uiga faʻaoga talafeagai, o le adaptogen effect e mafai ona avea ma uiga manaia e mafaufau i ai i le fuafuaina o le faʻaogaina o nisi o laʻau i le fausiaina o meaʻai ma meainu.
Ou te talitonu o loʻo i ai se manaʻoga malosi mo meaʻai ma meainu aoga i la tatou pisinisi faʻaonaponei meaʻai ma meainu, faʻafetai tele i le faʻaogaina masani ma aga masani lea e faʻamalosia ai tagata faʻatau e suʻe meaʻai talafeagai ma aoga e faʻafefe ai le le atoatoa ma tausia le soifua maloloina ma taumafa lelei.


Taimi meli: Apr-09-2021